Forside / FotosamlingRight menu

Aktuelt

Åpningstider museet

Museet er åpent onsdag til søndag fra 12-16

Verftsarbeideren - nettustilling

Se nettutstillingen "Verftsarbeideren" om arbeidet...

Kafe Breda - NYE ÅPNINGSTIDER

Kafe Breda utvider sine åpningstider med en time og er åpen...


Fotosamling

Stiftelsen sitter på en stor og spennende bildesamling på nærmere 90.000 bilder. Samlingen blir registrert, digitalisert og vil etter hvert bli tilgjenglig her.

Det er et omfattende, arbeidskrevende og kostbart arbeid som legges ned i fotosamlingen. Hvert enkelt bilde skal registreres med alle mulig tilgjenglige opplysninger. Dette er tidkrevende, men helt nødvendig for å kunne lage søkeord for bruk ved gjenfinning. Vi håper å publisere de første bildene i løpet av høsten 2006 for så å legge ut nye bilder hver måned.

Dagens bildesamling består av bilder fra Horten Verft, lokalavisa Gjengangeren, flere enkeltpersoner, Borre Historielag, Horten kommune og bilder som er samlet inn av oss gjennom de fire årene vi har eksistert.

 

Tilsammen gir bildesamlingen en god dokumentasjon av lokalmiljøet fra midten av 1800-tallet og fremover. Vi er hele tiden på jakt etter bilder som forteller hele eller deler av historien fra hele kommunen. Dette kan være bilder knyttet til dagliglivet, kulturaktiviteter, arbeidslivet eller spesielle hendelser. Bilder som viser klær, hår, hus og hjem er spesielt interesant.

Glimt fra fotosamlingen

Her får du en smakebit på bildene i samlingen som blir tilgjenglig i løpet av våren


 

Utviklet av VZT basert på eZ publish